Τράπεζες και συλλογική κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης …

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες καταγγελιών εναντίων τραπεζικών καταστημάτων για απαγόρευση πρόσβασης στους λογαριασμούς διαφόρων ΚοινΣΕπ τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια με συνέπεια να καθίσταται δυσχερής η λειτουργία του Φορέα καθώς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα Χρήματα του για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Ήδη έχει κατατεθεί η πρώτη αγωγή εναντίον συγκεκριμένου καταστήματος και Τράπεζας και αναμένουμε την συνέχεια για αυτή την άκρως απαράδεκτη και βλαπτική συμπεριφορά μια επιχείρησης με Δεσπόζουσα θέση στην αγορά που τροποποιεί τους όρους συνεργασίας μονομερώς προκαλώντας ασφυξία σε μια ΚοινΣΕπ και δημιουργώντας αξεπέραστα εμπόδια στην λειτουργία του.


Θα ήθελες να γίνεις μέλος στην μεγαλύτερη Ένωση Φορέων ΚΑλΟ στην Ελλάδα;

Άνω των 200 Κοιν.Σ.Επ. από όλη την Ελλάδα έχουν δώσει το παρών για αυτό το σημαντικό εγχείρημα.  Μπορούν τώρα όσες Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη.


Αν και εσείς έχετε υποστεί μια τέτοια βλαπτική συμπεριφορά παρακαλούμε να μας ενημερώστε άμεσα από την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στην συνέχεια καθώς προγραμματίζεται από την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ενημέρωση με κάθε διαθέσιμο στοιχείο τόσο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσο και κάθε άλλου αρμόδιου ελεγκτικού οργάνου όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδας ο Συνήγορος του Πολίτη και ο Τραπεζικός Μεσολαβητής.