Συνάντηση Εργασίας και Ανταλλαγής Ενημέρωσης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Κότιο Άγγελο

Συνάντηση Εργασίας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Κότιο Άγγελο είχε σήμερα 11 Απριλίου 2022 το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Σε άριστο κλίμα συζητήθηκαν κοινού ενδιαφέροντος θέματα για ανάπτυξη Συνεργασίας στο πεδίο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας όπως αρχικά μια διοργάνωση ειδικής Εκδήλωσης υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς με προσκεκλημένους αξιωματούχους του Ελληνικού Κράτους, Αρμόδιους Υπουργούς, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακές Δομές για την Ενημέρωση τους για την Πορεία της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στα τελευταία χρόνια και πως μπορεί να δώσει λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα Επιχειρηματικότητας Επανένταξης στην Οικονομία και στην Κοινωνία Ατόμων από Ευάλωτες Ομάδες.


Θα ήθελες να γίνεις μέλος στην μεγαλύτερη Ένωση Φορέων ΚΑλΟ στην Ελλάδα;

Άνω των 200 Κοιν.Σ.Επ. από όλη την Ελλάδα έχουν δώσει το παρών για αυτό το σημαντικό εγχείρημα.  Μπορούν τώρα όσες Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη.


Στην συζήτηση και στην ανταλλαγή απόψεων και θέσεων στα τρέχοντα θέματα και κοινά ενδιαφέροντα παρέστησαν τα μέλη της Αυτόνομης Δομής Στήριξης Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Υποστήριξη ΚοινΣΕπ Άγγελος Φίσκιλης* και Λίλιαν Ηλιοπούλου*.

Κατά την συζήτηση παρεδόθη στον Πρύτανη πλήρης φάκελος με θέματα που απασχολούν το πεδίο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και προτάσεις για την ανάπτυξη και διάδοση του στην Κοινωνία και στους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και κάθε εμπλεκόμενου Φορέα και Κρατικής Δομής

Συμφωνήθηκε ένα αρχικό πλάνο κοινών δράσεων το οποίο και θα εξειδικευθεί στην επόμενη συνάντηση που Προγραμματίστηκε σε σύντονο χρονικό διάστημα και θα ακολουθήσουν κοινές ανακοινώσεις δράσεων και συνεργασιών για την Διάδοση και Ανάπτυξη Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

*Άγγελος Φίσκιλης Προεδρεύων Διοικούσας Επιτροπής της ΚοινΣΕπ Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Υποστήριξη και Προεδρεύων Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

*Λίλιαν Ηλιοπούλου Προεδρεύων Διοικούσας Επιτροπής της ΚοινΣΕπ Orbis Anima, Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και Μέλος Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης Νικαίας ΚοινΣΕπ